Dubbel Mono

vrijdag, december 25, 2009

 
Colin MacIntyre - Island / Kevin Devine - Brother's Blood

Het is ongetwijfeld een sympathieke kerel, deze Colin MacIntyre. En ook is ‘ie een prima liedjesschrijver. Geen noot staat verkeerd, geen tekst zal iemand in het verkeerde keelgat schieten. Alleen laat hij dat te weinig horen. Teveel liedjes zijn gebaseerd op een enkele aardige hook of refrein.



Maar dat was wel genoeg om een handjevol hits te scoren met Mull Historical Society. Ook op zijn soloplaat Island vinden we weer een paar mooie liedjes ("Cape Wrath", "Out Stealing Horses"), maar ook nummers die wel erg leunen op bijvoorbeeld Radiohead ("The Edge of Nearly", "Breathe"). Een kleine zeven verdient hij, omdat de hoeveelheid geslaagde pogingen de hoeveelheid middelmatige tracks net overtreft. Maar een beetje peper in zijn reet zou kunnen helpen.



Dat heeft Kevin Devine niet nodig. Pogingen om met een emoband bekend te worden liet hij snel varen ten faveure van een solocarrière. En dat is maar goed ook. Johan uit elkaar? ‘t Is lullig, maar Kevin Devine kan zulke liedjes ook schrijven. Luister maar eens naar "I Could Be With Anyone".
Lees verder...
|| 1:24 a.m.