Dubbel Mono

zondag, maart 01, 2009

 
The Carolyn Hester Coalition - s/t / The Carolyn Hester Coalition - Magazine

De naam Carolyn Hester duikt wel eens op in verhalen over Bob Dylan. Toen hij namelijk in 1961 in Greenwich Village, New York, aankwam, gaf zij hem een kans om te proeven aan de muziekbusiness. Hij mocht mondharmonica spelen op haar derde plaat. Carolyn Hester hing toen rond in het wereldje waar latere sterren als Joan Baez en Judy Collins zich ook vertoonden.



Maar in tegenstelling tot haar protegé Dylan en beide genoemde dames, werd het met de folkcarrière van Carolyn Hester niets. Zo sloeg ze ooit het aanbod af om met Peter Yarrow en Paul Stookey een trio te vormen. Mary Travers wilde wel en werd wereldberoemd als de Mary in Peter, Paul en Mary. Na een uitstapje richting folkrock, dook Carolyn eind jaren zestig plotseling op in Waco, Texas als boegbeeld van haar eigen band: The Carolyn Hester Coalition.




Hun muziek leunde sterk op de psychedelica die Jefferson Airplane beroemd zou maken. De stem van Carolyn Hester is bijna even krachtig als die van Grace Slick, maar, eerlijk is eerlijk, mist de intensiteit en verborgen diepten. Ze klinkt bij tijd en wijle bijna laidback. Maar gezien de kwaliteit van haar liedjes blijft het bizar dat The Carolyn Hester Coalition zo lang obscuur is gebleven.
Lees verder...
|| 9:56 a.m.