Dubbel Mono

vrijdag, december 01, 2006

 
Kutplaat, kutplaat, kutplaat!

Pastoor Poncke verzamelt lijstjes met flops: de tien meest irritante platen die er te bedenken zijn. Dubbel Mono deed ook mee:

01. Queen - Bohemian Rhapsody
Of hoe je, als je maar hard genoeg schreeuwt, van een heleboel niks een heleboel onzin kunt maken. Wat een gadverdammese bende pompeuze niet-leuke flauwekul. Alleen geschikt om meegezongen te worden door bierbuik en snor dragende sukkels.
02. John Miles - Music
'Music was my first love, and it will be my last'. Alsof 'ie over zijn ochtendurine zingt.
03. Lange Frans & Baas B. - Het land van...
Diemen is 'da hood' en Lange Frans en Baas B doen sentimenteel. Nu heb ik niks tegen sentimentele would-be gangsta's, maar je hoeft het niet op muziek te zetten. En al helemaal niet als er zo'n VVD-toontje in moet: 'Het land waar als je rijk wordt je zoveel inlevert. En dat je bij jezelf denkt, hoeveel zin heeft het?'
04. Gerard Joling - At Your Service
Alsof die maffiose Fortuyn-kliek al niet erg genoeg was, moest Joling zo nodig een liedje zingen over de KPM (Kale Pedofiele Marokkaantjesneuker).
05. André Hazes - Zij gelooft in mij
Hazes was ongetwijfeld een natuurtalent maar in elk geval een ridder van de tragische figuur. Zijn muziek vooral met plastic synthesizertjes opgetuigde rimram waarover die knakworst-en-bier-koning zijn schlagergetetter-met-snik mag heen brullen. Als niet zijn as, maar de Arena bij de herdenking van zijn overlijden de lucht in was geschoten, was er nu heel wat minder geteisem in Amsterdam en omstreken geweest.
Lees verder...
|| 8:09 a.m.