Dubbel Mono

maandag, juli 25, 2005

 
Achtergelaten vakantiewerk

Stuurbaard Bakkebaard - Dixie Whistle

Tom Waits en Captain Beefheart, Krang en De Kift, steeds vallen namen als deze wanneer Stuurbaard Bakkebaard ter sprake komt. Dat is bij Whistle Dixie, Stuurbaard Bakkebaards derde plaat, niet anders. Maar de met Fries Sprachgesang opgetuigde afsluiter van Dixie Whistle, heet "Wer Bisto".Het aardige is dat ik pas bij het lezen van de titel door had dat het een cover is van de hit van Twarres. En dat is kenmerkend voor het eigenzinnige trio Stuurbaard Bakkebaard: alle vergelijkingen gaan eigenlijk mank.
Lees verder...

*

Caitlin Cary & Thad Cockrell - Begonias

Zo nu en dan kom je platen tegen die een tijdlang niet meer uit de cd-speler weg te branden zijn. Dat zijn de platen die je vervolgens een jaar niet meer draait en waarover je je twee jaar later afvraagt wat dat ding op je jaarlijstje deed of die dan juist als classic gelden. Soms zijn het cd’s die zowel de goeie liedjes, als de juiste sound op het juiste moment hebben. Hypes, inderdaad.Maar maximaal één keer in een jaar tref je iets dat buiten elke trend blijft, maar zo godallejezus goed is, dat het wel een blijvertje moet zijn. Begonias, de duettenplaat van Caitlin Cary (ex-Whiskeytown, nog steeds solo en in Tres Chicas) en Thad Cockrell komt een heel end in deze richting.
Lees verder...

*

Belle and Sebastian - Push Barman To Open Old Wounds

Toen Belle and Sebastian van Jeepster overstapte naar Rough Trade, was dat ongetwijfeld een fikse aderlating voor de financiële positie van het kleine Schotse label. Al te veel materiaal was er niet in de vaults achtergebleven, dus was de enige oplossing het hergebruiken van bestaand materiaal.Eerder al verschenen in een mooi boxje de drie EP’s Dog On Wheels, Lazy Line Painter Jane en 3.. 6.. 9 Seconds of Light. De fan kan nu de rest van het Jeepster-materiaal aanschaffen.
Lees verder...
|| 12:31 p.m.