Dubbel Mono

zaterdag, mei 07, 2005

 
Achterstallige Stukken:

Lori McKenna

Ze omschrijft zichzelf als een lucky housewife: "Ik schrijf liedjes en mag vervolgens naar Nederland om ze te laten horen, dat is toch geweldig?"



We spreken Lori McKenna (36) een paar uur voor haar optreden op het Americana festival Blue Highways in Vredenburg, Utrecht. Haar eerste optreden op Europese bodem.
Lees verder...

***

Dirty Projectors - The Getty Adress

Als ik het goed begrepen heb, is een 'glitch' zoiets als een digitaal ongelukje. Een electronisch signaal dat optreedt als een storing. Door signalen zo te manipuleren dat er in meer of mindere mate constante 'glitches' optreden, kun je muziek maken – misschien moet je zeggen: veroorzaken – die je 'glitch music' zou kunnen noemen.



Dave Longstreth, de man achter Dirty Projectors, heeft met The Getty Address zelfs een 'glitch opera' willen maken. Hiervoor heeft hij muziek van The Eagles genomen, in stukken geknipt en vervolgens, digitaal bewerkt, deze stukken weer aan elkaar geplakt. Twee jaar heeft het gekost en met meer dan vijfentwintig mensen is er aan gewerkt.
Lees verder...

***

Blue Highways 2005

Their train ran into a cow; if that ain’t goddamn country I don’t know what is.
Tom Russell wist het wel, toen hij het had over de reden voor de vertraging van Kate en Anna McGarrigle. Of je nu bluegrass speelt (de Tom Russell Band), onvervalste sing/song (de Tom Russell Band), cajun (de Tom Russell Band), een poging tot rockabilly doet (de Tom Russell Band) of folk (Kate en Anna McGarrigle), de ondertitel van Blue Highways is The Ultimate Americana Fest, maar country mag ook.
Er was bij deze zesde editie van het Blue Highways Festival geen hoofdact aan te wijzen. Een groot deel van het publiek kwam ongetwijfeld voor de folk van de Canadese zussen Kate en Anna McGarrigle, maar ook het heropgerichte Son Volt, oervaders van de alt.country, voormalig Green On Red voorman Chuck Prophet en de Tom Russell Band lieten de Grote Zaal vol tot bomvol lopen.
Lees verder...
|| 9:17 a.m.