Dubbel Mono

vrijdag, november 26, 2004

 
Jackson Brown @ NCC, Den Haag, 25-11-4
Het feest der veertigplussers, zo leek het bij binnenkomst. Inclusief 40+ groupies die om het hardst titels naar Jackson Browne schreeuwden.
Jackson Browne speelde solo, onder de naam An Evening With Jackson Browne - solo acoustic in concert deed hij twee optredens in de net iets te grote PWA-zaal van het Haagse congrescentrum. Perfecte soloversies werden het, maar vooral de liedjes die hij op de recente Vote For Change Tour speelde, lieten horen dat opname in de Rock and Roll Hall of Fame niet hoeft te betekenen dat de urgentie verdwenen is.



Helemaal alleen deed hij het concert overigens niet - en dan heb ik het niet over de dertien gitaren en de piano op het podium - want Venice was op tour in Nederland en had een dag vrij. De stadsgenoten van Jackson Browne mochten meedoen op onder andere de covers Brown Eyed Girl en The Weight. Het bleek weer eens een betere begeleidingsband dan solo-act te zijn. Intenser was de bijdrage van de Cubaanse singer/songwriter Carlos Varela, die een bloedstollende en Spaanstalige ode aan Havana zong, simultaan en vertaald door Jackson Browne. Een tourtje met deze Cubaan en dan vooral gevuld met protestsongs, dat zou nog eens wat zijn. Nu liet Jackson Browne zich vooral genoeglijk door de avond leiden met hulp van de suggesties uit het publiek. Suf? Nee hoor, erg goed, strak en professioneel. En met meer lol en een betere stem dan menig generatiegenoot van Jackson Browne (Neil Young!)nog op kan brengen.
|| 7:46 a.m.