Dubbel Mono

maandag, augustus 16, 2004

 
Boy Ler / Sun Sour Hippie Que / Gloricz Jim @ Kultuurhuis Bosch, Arnhem (13-8-4)
Een aangeklede - vrijdag de 13de - package met VJ's en drie bandjes in Kultuurhuis Bosch. Van de uitgesponnen prachtnoise van Boy Ler via de theatrale en licht-pathetische liedjes van Sun Sour Hippie Qué naar de vrolijke meerstemmige liedjes van Gloricz Jim. Het merendeel van het publiek leek voor de relatief bekendste band (Boyler) te komen, maar het vrolijkst werd ik van de klassieke popliedjes van Gloricz Jim. Lawaaierig op de juiste momenten en rustpunten voor de balans en ook altijd goed: twee country-getinte songs in het midden van de set nadat je het publiek met driestemmige liedjes hebt overdonderd. Klasse.
Sun Sour Hippie Qué deed alsof het voor een veel grotere zaal stond en probeerde het publiek met grote gebaren in te palmen. Deels gelukt, deels niet. Het deed mij allemaal niet zoveel, maar de vrolijke gezichten om me heen bewezen mijn ongelijk. (Vraagje: weet de zanger dat hij lijkt op Frans Bauer?)
Boy Ler opende wel erg voorzichtig. Hun breed uitgesmeerde noisy songs (denk Mogwai, denk Lawn, maar check vooral hun mp3's)waren te vroeg op de avond gepland. Aan de andere kant, na de vrolijkheid van Gloricz Jim dondert zo'n avond misschien wel totaal in elkaar als er afgesloten wordt met de melancholische herrie van Boy Ler.
Het mooist van de avond waren misschien wel die gothic-kids die zich in een hoekje hadden verscholen en zich ongetwijfeld iets totaal anders van
vrijdag de 13de hadden voorgesteld. Daar konden zelfs de Tool-poppen in de loops van een van de VJ's niets aan veranderen.
|| 12:30 a.m.