Dubbel Mono

zondag, maart 14, 2004

 
Damer / Furtips @ Kultuurhuis Bosch, Arnhem. 12-3-4

Combo Knus & Gezellig is als naam al vergeven, anders zou het wellicht de ideale naam zijn voor Damer. Heropgestaan na een zwangerschapsverlof van ongeveer een jaar en met een nieuwe bassist, openden ze vrijdag voor de Furtips in Kultuurhuis Bosch in Arnhem. Het was vrolijk en grappig en de in essentie prima liedjes werden zo charmant gebracht, dat alle fouten, onhandigheden en zenuwtrekjes alleen maar hielpen. En laten ze dan het begrip 'rammelpop' naar grotere hoogten brengen; vrolijker kom je ze zelden tegen.

Furtips probeert het serieuzer aan te pakken. Humor is bij voorkeur ferm tongue-in-cheek en een twee meter plus-gastzanger die uit het publiek het podium opstapt om mee te doen. Hij blijkt een betere stem te hebben dan de reguliere drie zangstemmen van de gitaristen en de bassiste, die zowiezo steeds minder zuiver gingen zingen, naar mate het optreden langer duurde. En dat was wellicht te lang. Na driekwart leek de puf er uit en begonnen
de schots en scheve liedjes wel erg op elkaar te lijken. Met de toegiften kwam er meer tempo in de songs en dat weerhield het publiek om de bar op te zoeken.



Wel een foffe band met fijne, ietwat arty liedjes (zie hun coverplaat Gourmet Sounds voor de plekken waar ze mosterd snoepen) en Kultuurhuis Bosch lijkt zo langzamerhand een van de leukste nieuwe podia te worden.
[Zie ook voor een verslag.]
|| 2:50 a.m.