Dubbel Mono

zondag, februari 08, 2004

 
Soundshopping @ Atak, Enschede (Venus Flytrap, Telefunk, Lawn)
Hoeveel pech kun je hebben? Het was, als ik me goed herinner, AC Milan dat ergens in de jaren tachtig in een Europacup-wedstrijd binnen een kwartier drie spelers verloor door blessures, maar de wedstrijd desondanks wel wist te winnen. Lawn overkwam iets soortgelijks: binnen drie songs bestond de score uit twee kapotte gitaarbanden, één effectpedaal dat niet meer werkte en vier gesprongen snaren. Vervolgens wonnen ze wel glorieus de zaal voor zich, ondanks de concurrentie van een min of meer lokale act.
De volgorde van deze My First Sonny Weismuller-showcase had niet beter kunnen zijn. Venus Flytrap speelde een degelijke, maar bij tijd en wijle ook ietwat saaie set. Een man of twintig publiek keek, nog doornat van de stormbuien, van een afstand toe, voornamelijk acclimatiserend. De liedjes bliezen de natte kleding en haren maar niet droog.
Tweede band van de avond Telefunk heeft een redelijke grote fanschare in de regio (ongetwijfeld vanwege de Hengelose afkomst van een deel van de band en de populariteit die dat deel onder de naam Cords opgebouwd had). Dat bleek, want er werd erg snel enthousiast gereageerd op - wat mij betreft - niet altijd even sterk songmateriaal. Patti Smith en PJ Harvey, met een hoofdrol voor de Moog, werd er in mijn oor geroepen.
We zullen Lawn dan maar de hoofdact en winnaar noemen van een avond die uiteraard geen wedstrijd was. Ondanks alle materiaalpech toch een prima set neerzetten in een weekend dat voor hen toch al idioot druk was, moet wel een prijs opleveren. Als ik het goed begreep, zag hun reisschema er zo uit: Groningen - Den Haag (om een videoclip op te nemen) - Enschede - Amersfoort (om te overnachten) - Den Haag. "We gaan er in elk geval wel van raggen", reageerde zanger Job op alle gedoe. En dat is net wat we wilden horen. Werden we toch nog droog voor we weer door het noodweer naar huis konden. (Waar de lekkage in de keuken net opgehouden was.)

[Hier de mp3 van het Lawn-prijsnummer The Fix en hier een mp3 van Telefunk's Grun, Grun. De extra stemmen op dit liedje komen van The Willard Grant Conspiracy. Bij Vitaminic tenslotte, kun je een aantal mp3's van Venus Flytrap vinden.
Tot slot: was ook aanwezig.]
|| 5:51 a.m.