Dubbel Mono

zaterdag, maart 01, 2003

 
Auburnlane, Circle en The Cable Car Theory @ Goudvishal, Arnhem
Het Duitse Auburnlane wist perfect waar emo de mosterd vandaan haalt en deed dat dan ook overtuigend. Jammer dat na een nummer of twee, drie alle cliche's wel zo'n beetje de revue gepasseerd zijn en het optreden net zo grijs werd als het shirtje van de toch al niet opvallende zanger. En toen wilde hun bestelbusje na afloop ook niet meer starten.
Circle komt uit Belgie en brengt volgende maand hun nieuwe CD Vaudeville uit op Reflections Records. Ook zij kennen de muziekgeschiedenis en lenen waar nodig een riff of hook van groten. (Hoorde ik daar een lick van Placebo voorbij komen?) Verschil met Auburnlane is dat ze zich niet beperken tot de bekende emo-truuks, maar een eigen gezicht laten zien, communiceren met het publiek en ijzersterk songmateriaal hebben. Topper.
Het New Yorkse The Cable Car Theory was hoofdact en onbetwist de beste band van de avond. Hun jachtige punkrock overtuigde meer dan ik vantevoren verwacht had. De band ziet eruit alsof ze hun dagen met Grandaddy op een Californische veranda doorbrengen, maar de puntige songs zijn meer New York dan San Francisco. De zanger ziet eruit alsof Bob Mould en Frank Black samen een kind op de wereld hebben gezet en ook de muziek deed me denken aan Husker Du in haar hoogtijdagen, maar dan met de punkrock van de afgelopen twintig jaar in haar bagage. Op hun site is een setje mp3's te downloaden. Kun je luisteren of ik gelijk heb.
|| 5:57 a.m.