Dubbel Mono

vrijdag, mei 10, 2002

 
Fence / Millionaire @ Goudvishal, Arnhem
Als opwarmer gold vanavond Fence, ook al vond Millionaire's Tim Vanhamel dat zij beter de hoofdact konden zijn. Gelukkig waren ze dat niet. Fence is een bandje dat vijf jaar geleden erg goed zou zijn, maar nu met hun zwaar op het werk van Weezer en Pavement leunende liedjes ietwat gedateerd overkomt. Wel is het bijzonder dat ze zoveel ideeën in één liedje kwijt kunnen, alleen jammer dat ze niet weten hoe een fatsoenlijk eind aan een liedje te breien. Het klonk elke keer als: ideeën op? Stop!
Een andere referentie voor deze Belgen is het voortijdig gestopte Metal Molly en dan is Millionaire de Antwerpse afdeling van de Belgenrock. Ook Millionaire heeft veel ideeën per song, maar weet ze beter te verdelen en, hoe gek het ook klinkt bij een band die zo loos kan gaan, gaat er gecontroleerder mee om. Bovendien werken zij wel elk liedje af met een mooie climax.
Net als een stief maandje geleden in Hedon zag ik in de redelijk volgelopen Goudvishal een puik maar kort optreden. Zonde dat het podium te klein was voor frontman Tim Vanhamel, waardoor hij slechts een klein deel van zijn Beck-choreografie kon laten zien.
|| 5:25 p.m.